Eerste prijs First Lego League voor obs De Klokkebei

Zaterdag werd bij Avans Hogeschool de First Lego League West Brabant gehouden. Obs De Klokkebei won hierbij de eerste prijs. Als debutant bij deze wedstrijd een uitslag om heel trots op te zijn!

Elk seizoen kiest First Lego League een thema wat te maken heeft met een wereldwijd probleem. Dit jaar was het thema: 'Superpowered'. Aan kinderen werd gevraagd om uit te zoeken waar energie vandaan komt, hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en vervolgens gebruikt. Kinderen die meedoen aan deze wedstrijd zoeken in teams een creatieve oplossing voor een probleem. In dit geval dus een idee voor een betere energie toekomst. De teams die meedoen strijden om vier prijzen; robotontwerp, innovatieproject, robotwedstrijd en core values. 

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Het team van obs De Klokkebei ging op pad naar Avans om hun project te laten zien. De leerlingen presenteerden daar onder andere hun innovatieproject. Een maquette van het schoolgebouw, maar dan 100% verduurzaamd. De leerlingen hebben hiervoor het dak bedekt met een moestuin, wat tevens voor verkoeling van het gebouw zorgt. Ook zijn er stoelen ontworpen waarbij leerlingen kunnen trappen, om zo stroom op te wekken. Kinderen kunnen zo hun eigen energie kwijt en omzetten in 'nieuwe energie' voor gebruik in de school. Natuurlijk mochten de zonnepanelen op het dak ook niet ontbreken. Naast de maquette van de school werd door het Klokkebei team ook een robot ontworpen. Deze moest door de leerlingen zo geprogrammeerd worden dat er missies mee uitgevoerd konden worden. Denk aan het laten draaien van een windmolen en het omhoog laten klappen van een mini t.v.-scherm. Dit traject moest binnen een bepaalde tijd worden afgerond. Een jury beoordeelde hierbij in hoeverre de opdracht was geslaagd.

Aan het einde van de dag ging obs De Klokkebei naar huis met de Core Values Award. Deze award is de prijs voor samenwerken, plezier, inclusie, ideeën, impact en innovatie. Het plezier spatte ervan af bij dit team en de samenwerking was meer dan goed. Misschien niet geheel toevallig, omdat dit één van de speerpunten is van obs De Klokkebei. Met een LEGO beker, medaille en een goodiebag gingen de leerlingen met opgeheven hoofd richting huis om op school hun klasgenoten te vertellen over hun bijzondere avontuur. 

Cookie instellingen